13 bästa ögonkrämer för rynkor (2023)

Märkesinnehåll. Us Weekly har affiliate-partnerskap så vi kan få ersättning för vissa länkar till produkter och tjänster.

Hustle kultur, gå åt sidan. Egenvård och friskvård har kommit in i chatten. I en värld som uppmuntrar dig att pyssla dygnet runt eller till och med starta ett sidoliv (vid sidan av ett heltidsjobb), är det inte konstigt att vi går runt och bär mörka ringar och svullna ögon med för tidiga tecken på åldrande. Att använda rätt ögonkräm under din hudvårdsrutin förhindrar tecken på åldrande som rynkor och fina linjer och minskar till och med uppkomsten av mörka ringar och svullnader.

Oavsett om du har att göra med sena nätter från ett nytt jobb eller bebis, eller om du älskar hela natten gamer-maraton, kan du fortfarande se utvilad ut och redo för action. Vår lista över de 13 bästa ögonkrämerna för rynkor innehåller hudförstärkande produkter för att ge dig en glödande, rynkfri hud.

1.Blu Atlas Eye Stick

13 Best Eye Creams for Wrinkles (1)

Som din favorit jelly penna eller roll-on deodorant,Återställande Eye Stickär det enklaste ögonserumet att applicera. Med en lätt roll-on boll som glider smidigt över huden utan att trycka eller dra, är detdebästa ögonkrämen för rynkor.

Blu Atlas Eye Stick är ett litet blått underverk som håller rynkor och fina linjer borta. Som en magisk ande i en flaska knäpper den med fingrarna och gör att dina underögon och ögonlock ser fräscha ut – vi kommer inte att förbanna i den här artikeln, men du vet vad vi menar. Blu Atlas skapar rena, förstklassiga egenvårdsprodukter för män och kvinnor som vill använda säkra, effektiva formler. Det är ett hud- och hårvårdsmärke som bryr sig om din kropp lika mycket som du gör.

Premiumingredienser penetrerar huden för att avlägsna fina linjer. Rosenblomvatten är rikt på vitaminer som sänker påsar under ögonen, lugnar irriterande ämnen och lyser upp torr, matt hud. Coffea canephora, ett antioxidantrikt koffeinstimulerande medel, boostar hudens utseende och jämnar ut fina linjer och rynkor samtidigt som den skyddar huden mot miljöpåfrestningar. Men vänta, det finns mer!

Askorbinsyra, en form av C-vitamin, främjar kollagenproduktionen, vilket minskar dessa irriterande tecken på åldrande som kråksparkar, fina linjer och rynkor. Det ljusar också upp huden och ger den ett ungdomligare, glödande utseende. Eye Stick gör hudvården enkel. Släng den i din handväska, resväska eller plånbok (den är inte tillräckligt liten för din sedel), så har du fräsch, ungdomlig hud till hands. Det är den bästa ögonkrämen för rynkor i år, och vi älskar hur den får vår hud att se ut och kännas.

2.Kiehls Super Multi-Corrective Eye Zone Treatment

13 Best Eye Creams for Wrinkles (2)

Du kommer att vilja ta anteckningar om den här. Det är en ingrediens och actionfylld baddie som slätar ut ögonrynkor som om den stryker ut din favoritskjorta. Kiehl's har tillverkat pålitliga, effektiva produkter i över ett sekel. Med hjälp av säkra och hudstärkande ingredienser kan deras breda utbud av egenvårdsprodukter behandla allt du behöver. Medan många användare svär vid Avocado Eye Cream, vet vi att Super Multi-Corrective Anti-Aging Eye Cream är bättre för att behandla tecken på åldrande.

Superstar-ingredienser som niacinamid och kollagenpeptid penetrerar huden för att ge anti-aging fördelar. Folk som regelbundet använder produkten applåderar de otroliga fördelarna och den snabbtorkande, absorberande lotionen. Den snabba penetrationen gör den lätt att applicera på morgonen eller kvällen och när du har ont om tid. Allt som krävs är en skopa i ärtstorlek av produkten för att börja se resultat. Bye-bye rynkor; hej klar, slät hud.

3.Glow Recept Avokado Smält Retinol Eye Sleeping Mask

13 Best Eye Creams for Wrinkles (3)

Du kommer inte vilja lämna hemmet utan din nya ögonkräm BFF. Med en mild retinolformel är Glow Recipes ögonkräm en lugnande behandling för dina ögon. En harmonisk blandning av ingredienser av hög kvalitet gör denna nattmask drömvärd. Hyaluronsyra ser till att huden förblir återfuktad och ser fräsch ut, medan C- och E-vitamin släpper lös ljusande och lugnande krafter. Retinol och niacinamid behandlar kråksparkar och andra fina linjer och rynkor.

Tänk på de många fördelarna med en sovmask för hela natten. Det ömtåliga området av huden runt dina ögon kommer att dra in i de näringsrika ingredienserna hela natten. Vad mer kan man önska sig? Det är en retorisk fråga eftersom väldigt få saker kommer att vara så bra för din hud. Fånga dessa z, få din skönhetssömn och vakna utvilad med ljusare, mjukare, mindre svullna och mer ungdomliga ögon.

(Video) Så blir du av med rynkor på tio minuter - Nyhetsmorgon (TV4)

Den sovande ögonmasken liknar en intensiv nattkräm som penetrerar huden hela natten. Vi rekommenderar alltid att du använder retinol ögonkrämer på natten eftersom det orsakar irritation och potentiell rodnad när det används under dagen. Glow Recipes egenvårdsprodukter är den perfekta "behandla dig själv"-presenten eller födelsedagspresenten till en vän. Varumärket har samlat en kultföljare med sina kitschiga, kawaii-produkter som tilltalar en bred publik.

4.Dr. Dennis Gross Skincare Ferulic + Retinol Triple Correction Eye Cream

13 Best Eye Creams for Wrinkles (4)

Med en formel som använder skonsamma växter för att återställa huden runt ögonen, är Ferulic + Retinol Triple Correction Eye Cream ett toppval bland män och kvinnor med mogen hud. Den småbitiga flaskan kommer att sätta dig tillbaka mer än hundra dollar, men å andra sidan kommer du att minska rynkor, fina linjer och kråkfötter. Som en av de bästa anti-aging ögonkrämerna har den en ganska stor fanklubb som ger all ära för deras ungdomliga ögon till Dr. Dennis Gross Skincare-formeln. Vi har inte mycket mer att säga om denna magiska dryck, förutom att du måste se den för att tro på den.

5.Supergoop! Bright-Eyed 100% Mineral Eye Cream SPF 40

13 Best Eye Creams for Wrinkles (5)

Vi skulle vanligtvis inte rekommendera att applicera solkräm på den ömtåliga huden runt dina ögon, men denna ögonkräm är annorlunda. Det är en tredubbelt hotad skurk som erbjuder tre fördelar: anti-aging, botar svullna, mörka ögon och skyddar huden från skadliga UV-strålar. Är du en friluftsäventyrare som alltid vandrar? Eller så kanske du bara är en vildmarksutforskare som tycker om att tillbringa tid utomhus. Solskyddsmedel är viktigt oavsett om du blötlägger solen i din barnpool eller vandrar uppför Matterhorn.

Ögonkrämen ger inte bara alla rynkutjämnande och skyddande fördelar, utan den ger också en ljusare nyans. Så du kan hoppa över sminkningen under ögonen och lita på att din ögonkräm gör jobbet åt dig.

6.Biossance Squalane + Marine Algae Eye Cream

13 Best Eye Creams for Wrinkles (6)

Vrid tillbaka tiden och tecken på åldrande med lite hjälp från havet. Även om du inte är en "vatten" person, kommer du att älska dessa vattenbaserade ingredienser som minskar fina linjer och rynkor runt ögonen. Squalane och alger är de två nyckelingredienserna som berikar huden med potenta vitaminer och näringsämnen samtidigt som den håller huden återfuktad och glad. Andra viktiga ingredienser jämnar ut hudtonen och ser till att det känsliga området av huden förblir balanserat. Killar och tjejer som använder den lätta gelén märker snabba förbättringar i crepey eller fodrad hud och säger att Biossance är deras favoritögonkräm.

7.RoC Retinol Correxion Line Smoothing Cream

13 Best Eye Creams for Wrinkles (7)

Börjar din mogna hud visa tecken på åldrande? Oavsett om du har att göra med kråkfötter, rynkor eller andra problem kan denna utjämnande ögonkräm hjälpa. Retinol är kärnan i denna ögonkräm, och erbjuder otroliga utjämnande och rynkreducerande fördelar som ger huden ett mer ungdomligt utseende. Daglig applicering förbättrar dock mer än fina linjer och rynkor. Ögonkrämen minimerar även mörka ringar och svullnader.

Om du är skeptisk till att använda en receptfri retinolkräm, så förstår vi det – hur kan en OTC-produkt vara lika effektiv som produkter du kan få från en hudläkare eller apotek? Även om formlerna kanske inte är lika intensiva, använder de en unik blandning av ingredienser för att ge dig verkliga resultat.

(Video) Behöver man en ögonkräm? Bli kvitt mörka ringar!

Formulan är icke-komedogen och hypoallergen, så du behöver inte oroa dig för fläckar, tilltäppta porer eller irritation. Även om vi vill notera att de flesta retinol inte är lämpliga för känslig hud eftersom de ofta är för hårda. För att korrigera rynkor bör personer med känslig hud leta efter retinolalternativ som bakuchiol.

8.Första hjälpen Skönhet Retinol ögonkräm

13 Best Eye Creams for Wrinkles (8)

Hyaluronsyra och retinol är två av de hårt arbetande ingredienserna i Retinol Eye Cream från First Aid Beauty. Även om formeln är lite dyrare än en vanlig ögonkräm i livsmedelsbutiker, är det väl värt att betala för. Andra ingredienser som havregryn, aloe och ceramider samarbetar för att ge dig den bästa huden i ditt liv.

Har du mörkt, under cirklar? Inga problem. Ta itu med rynkor och kråksparkar? First Aid Beauty har det täckt. Det är en liten, enkel ögonkräm som erbjuder lösningar för olika hudproblem runt ögonen.

9.Peter Thomas Roth Vital-E Microbiome Age Defense Eye Cream

13 Best Eye Creams for Wrinkles (9)

Letar du efter en antioxidantrik ögonkräm som är supertjock och verkar magi över natten? Vital-E Microbiome Age Defense Cream innehåller unika antioxidanter för att behandla ditt ömtåliga ögonområde och minska rynkor. Hyaluronsyra, koffein och ingefärsrotsextrakt är en återfuktande och ljusare duo som får huden att se mer ungdomlig ut.

Medan vissa användare inte älskar den tjocka krämen, noterar de att du bara behöver använda en liten mängd produkt för att komma långt. Det är en säker, effektiv formula som hjälper dig att se förbättringar i din hud.

10.Neutrogena Rapid Wrinkle Repair Eye Cream

13 Best Eye Creams for Wrinkles (10)

En av de mest prisvärda barnen på kvarteret, Neutrogenas rynkkräm hjälper dig att se och känna dig otroligt. För mindre än en resa till en billig sittande restaurang kan du bekämpa rynkor och fina linjer. Även om det är en prisvärd produkt för de flesta, använder formeln fortfarande potenta ingredienser för att minska rynkor. Hyaluronsyra främjar extrem återfuktning och fukt som fyller ut huden och gör den fylligare och mindre fodrad. Retinol uppmuntrar produktionen av nya hudceller, minskar fina linjer och rynkor.

Rapid Wrinkle Repair Eye Cream är ett otroligt prisvärt val för alla som är nya med ögonkräm. När du lär dig att använda en ny produkt är det vanligt att slösa eller spilla lite produkt, och med en så prisvärd kräm har du råd att göra några misstag. Vi hör från recensenter i alla åldrar att denna enkla skönhetsprodukt minskar synliga tecken på åldrande och hjälper dem att få en ungdomlig hud som ser ljusare ut.

Var medveten om att produkten kan pillera, vilket kan vara irriterande när man försöker badda in produkten i huden. Men pilling bör inte orsaka några biverkningar eller skada huden. Du kan behöva torka av eventuell extra produkt försiktigt.

11.NEOCUTIS Lumière Bio-Restorative Eye Cream

13 Best Eye Creams for Wrinkles (11)

(Video) Så blir trötta ögon pigga - på fem minuter - Nyhetsmorgon (TV4)

Är du intresserad av snabba resultat? Vi hör att några recensenter ser snabba förbättringar av sin hud med daglig användning av Lumière Bio-Restorative Eye Cream. Dermatologtestad och parfymfri, den fungerar bra för alla hudtyper, inklusive torr eller känslig hud. Koffein, peptider och hyaluronsyrabelysadina ögon genom att göra matt, torr hud ljusare och peppigare.

Det är en enkel ögonupplysande formel som tar hand om fina linjer och rynkor så att du kan oroa dig för viktigare saker i ditt liv – som var du lämnade dina bilnycklar eller om du glömde ett tandläkarbesök den här veckan.

12.Neutrogena Hydro Boost Eye Gel-Crème

13 Best Eye Creams for Wrinkles (12)

En annan budgetvänlig produkt som kommer in hett—Hydro Boost Eye Gel-Cream är varje 20-års nya vän för att förhindra rynkor. Har du många sena utekvällar? Oavsett om du festar eller blir väckt av din nyfödda, kan dina ögon ofta få en vätskeboost. Gel-krämen från Neutrogena injicerar huden runt dina ögon med maximal fukt, vilket fyller och stärker huden för att minska rynkor och fina linjer.

Även om flaskan är billig, är formeln inte lågbudget. Den lätta gelén sugs in i huden med superhjältehyaluronsyra för att säkerställa att huden är perfekt återfuktad. Det är också parfymfritt, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för dem med känslig hud. Många recensenter delar att de använder den på torra, flagnande fläckar för att återfukta huden runt ögonen. Det överkomliga priset innebär att du kan applicera det över hela dina torra plåster utan att oroa dig för att slösa pengar.

13.Olay Retinol24 Night Eye Cream

13 Best Eye Creams for Wrinkles (13)

Den perfekta prisvärda ögonkrämen, Retinol24 Night Eye Cream, är ett bra komplement till din kvällshudvårdsrutin. Niacinamid, retinol och en peptidblandning fräschar upp dina ögon och sugs in i huden under dina kvälls-z. Om du letar efter en ögonkräm med låg hastighet som ger verkliga fördelar för att bekämpa rynkor, kommer du att bli besatt av den här matbutikens framstående. Doft- och färgfri, snabbabsorberande och lätt, krämen känns som en exklusiv skönhetsprodukt.

Väljer du en hudvårdsrutin på morgonen? Du kommer förmodligen att behöva en annan ögonkräm. Retinol24:s formel använder retinol, som kan orsaka irritation och rodnad när den introduceras i solljus. Du ska bara använda Olays ögonkräm på natten.

Den kompletta guiden till ögonkrämer för rynkor

Ta hand om de vackra ögonen och all ömtålig hud runt dem med rätt ögonkräm eller serum. Varje ögonkräm är formulerad på olika sätt, så vi är här för att hjälpa dig att avgränsa den bästa produkten för ditt vackra ansikte och ge dig information om hur du använder varje produkt på rätt sätt.

Hur man väljer en ögonkräm för rynkor

Låt oss gå och handla! Att välja rätt ögonkräm för rynkor kan förvandla ditt ansikte. Här är de bästa funktionerna att vara medveten om när du handlar.

Läs ingredienslistan

När du applicerar någon produkt på din hud, läs ingredienslistan noggrant. Oavsett om du har perfekt, fläckfri hud eller hanterar känslighet, torrhet och stötar, är det viktigt att förstå vad din hud behöver.

Att hålla koll på ingredienslistan kan göra skillnaden mellan bra och bra hud. Försök att undvika hårda, uttorkande kemikalier som alkohol och konserveringsmedel. De kan snabbt torka ut huden, vilket gör att den verkar mindre fyllig och fyllig.

Ingredienser att undvika

Skydda ditt ömtåliga hudmembran genom att undvika starka, skadliga kemikalier och ingredienser. Många prisvärda hudvårdsprodukter som du hittar i mataffären eller apoteket innehåller "fyllmedel". Dessa material stödjer skönhetsprodukten på något sätt genom att ge den längre hållbarhet eller ändra konsistensen eller konsistensen.

Här är några av de bästa ingredienserna att undvika:

Parabener. Om du vill ha en frisk och irritationsfri hud vill du undvika parabener. De är kemiska konserveringsmedel som förlänger en produkts hållbarhet. Även om de är bra för att döda bakterier och svampar, är de inte din huds BFF. Parabener är kända för att irritera huden och orsaka vanliga problem som rodnad, inflammation och mer.

Sulfater. Mina damer och herrar, vi hatar att informera er, men din favorit löddrande vän – sulfat – är en dålig pojke när det kommer till hudvårdsprodukter. Sulfater skapar ett rikt, skummande lödder men frustrerar och irriterar huden. Även om de oftast finns i tvål och tvättmedel, kan de också hittas i andra hushålls- och skönhetsprodukter.

(Video) Meet the NEW Clinique Smart Clinical Repair Wrinkle Correcting Eye Cream. ✨

Ftalater. Håll ögonen öppna för detta filler. Ftalater tillsätts i egenvårdsprodukter för att eliminera bakterier och annan tillväxt som kan ske i produkter. Även om vi älskar en ren, bakteriefri ögonkräm, kan ftalater vara oerhört hårda på huden - speciellt ömtåliga områden som ögonen.

Ingredienser som din hud kommer att älska

Låt din hud suga in alla fördelarna med näringsrika ingredienser. Leta efter naturliga, ekologiska, säkra ingredienser för huden och kroppen.

Aloe vera är en välkänd lugnande ingrediens som lugnar ner och lindrar eventuella irriterande ämnen. Det är en bra ingrediens att ha i en ögonkräm eftersom den minskar svullnader och andra tecken på irritation.

Hyaluronsyra är en superfuktighetskräm. Det är ett intensivt, återfuktande material som drar till sig extrema nivåer av fukt. Detta jämnar ut huden och får den att se fylligare ut, vilket slätar ut fina linjer och rynkor. För att inte tala om att det ökar din naturliga hudelasticitet.

Peptider är naturliga stödjare av kollagen och uppmuntrar kollagenproduktion.

Askorbinsyra (vitamin C) är ett kraftfullt ljusningsmedel. C-vitamin gör underverk för alla med svullna, mörka ringar runt ögonen, och det jämnar ut huden och jämnar ut hudtonen.

Förstå dina hudproblem

Även om din hudtyp inte är ett stort problem när du köper ögonkrämer, kommer du att förstå dina hudproblem hjälpa dig att låsa den perfekta matchningen.

Din valda ögonkräm bör lösa hudproblem som torrhet, rodnad, inflammation eller andra hudproblem. De flesta ögonkrämer kommer att innehålla ingredienser som behandlar denna känsliga hud med rätt balans av ingredienser.

Budget

Välj alltid en budget eller prisnivå innan du försöker hitta din perfekta ögonkräm. Anti-aging krämer och serum kan bli ganska dyra, så att sätta en gräns hjälper dig att spara pengar samtidigt som du förbättrar din hud.

En bra ögonkräm eller serum kan kosta runt trettio till sextio dollar. Om du använder produkten religiöst, även i din hudvårdsrutin på morgonen och kvällen, kommer du troligen behöva byta ut flaskan eller badkaret var och varannan månad. Om du ofta glömmer att applicera din ögonkräm är det troligt att din ögonkräm håller i några månader.

Bästa tips och tricks till ögonkrämer

Krama ut varenda droppe från din oerhört dyra ögonkräm. De är kända för att kosta en fin slant, så vi är här för att hjälpa dig att få ut det mesta av din ögonkräm.

Bästa tiden att applicera ögonkräm

Verkligen, för att få ut det mesta avnågraögonkräm, följ en hudvårdsrutin två gånger dagligen. Innan vi går in på detaljerna i en hudvårdsrutin av hög kvalitet bör du känna till ett hett tips. I allmänhet, applicera produkter från lättast till tyngst. Det betyder att ögonkrämer och serum kommer att vara en av de första produkterna du använder.

Hur man applicerar ögonkräm

Är du redo att applicera din ögonkräm som ett proffs? Ta en klick lotion eller serum, vanligtvis en mängd i storleken av ärter, och dutta produkten runt ögonen. Glöm inte att applicera den nära ditt ögonbrynsben, eftersom detta hudområde också visar tecken på åldrande.

Klappa sedan försiktigt in produkten i huden med det svagaste fingret på handen – ditt ringfinger. Tryck eller dra inte i huden eftersom det kan orsaka tecken på slitage på huden - även rynkor och fina linjer. Låt den torka innan du applicerar andra produkter eller smink över den.

Glöm inte att lapptesta

Patch-testning är den obesjungna hjälten för personer med torr eller känslig hud. När du spenderar mycket pengar på hudvårdsprodukter, se till att de fungerar för din hudtyp och dina problem. Att utföra ett lapptest är ett enkelt sätt att begränsa effektiva ögonkrämer eller serum.

För att utföra ett lapptest, rengör helt enkelt ett område av huden som är mycket synligt, som insidan av handleden eller armen. Applicera sedan produkten på ett område. Kontrollera området under de kommande 24 timmarna för att se om din hud reagerar på produkten. Att applicera det runt ögonen är troligtvis säkert om det inte finns någon reaktion.

Vem som helst kan utföra ett lapptest, även om du inte lider av torr eller känslig hud. Vi har ett hemligt pro-tips och budgethack för att hittabästögonkräm för rynkor. Besök sminkbutiker, varuhus, Walgreens skönhetsdiskar och checka in tidningar för små prover av ögonkräm! På så sätt behöver du inte spendera stora pengar på att få nya produkter och kan se om några produkter irriterar din hud. Vem älskar inte att spara pengar?

Vanliga frågor

Kan jag använda vanlig ansiktslotion istället för ögonkräm?

Vi rekommenderar inte att du använder ansiktslotion runt ögonen. Ögonkrämer och serum är formulerade med kraftfulla, näringstäta ingredienser som överladdar området runt dina ögon med vitaminer och antioxidanter. Medan ansiktslotioner har fantastiska ingredienser, saknar de ofta några nyckelingredienser som fungerar exceptionellt bra för dina ögon. Om du är på semester eller helt enkelt har slut på ögonkräm är det okej att använda ansiktslotion som ersättning. Se bara till att det inte finns några ingredienser som irriterar detta känsliga område av huden.

Är det säkert att använda bodylotion som ögonkräm?

Nej, vanligtvis inte, men det beror på formeln. Om du använder en billig bodylotion från mataffären, rekommenderas den inte för användning runt ögonen. Sådana produkter är fulla av hårda ingredienser som irriterar huden runt ögat. Om du inte har ögonkräm rekommenderar vi att du använder en mild ansiktslotion som inte stressar huden.

Kommer jag att se omedelbara resultat med ögonkräm?

Nej. De flesta ögonkrämer och andra anti-aging produkter tar tid att visa förbättringar. Normalt ser män och kvinnor resultat mellan en till tre månader efter att ha använt en ny produkt. Svettas inte om du precis har börjat använda en produkt och inte ser resultat. Ge det några månader innan du bestämmer dig för om framstegen eller förbättringarna motsvarar dina standarder.

Vilken är den bästa ögonkrämen för mörka ringar?

Att behandla svullna, mörka ringar runt ögonen kräver andra ingredienser än vad som används i anti-aging krämer som riktar sig mot rynkor. Några bra ingredienser för mörka ringar är koffein, C-vitamin, retinol, peptider och hyaluronsyra. Appliceringsprocessen och frekvensen är densamma som en ögonkräm som bekämpar rynkor. Produkter som Eye Stick från Blu Atlas och Sunday Riley Auto Correct Brightening och Depuffing Eye Contour Cream är bäst för mörka ringar.

Registrera dig förUs Weeklys kostnadsfria, dagliga nyhetsbrevoch missa aldrig senaste nyheterna eller exklusiva historier om dina favoritkändisar, TV-program och mer!

Vilken är den bästa ögonkrämen för rynkor?

Den bästa ögonkrämen för rynkor ärBlu Atlas Eye Stick. Med en applikator som är lätt att rulla på gör den att du slår rynkor och fina linjer så lätt som 1, 2, 3. Varje gång du sveper den svala rullbollen runt ögonen introducerar den lugnande, återfuktande ingredienser som får dina ögon att kännas tio år yngre. (Tio år yngre är inte garanterat, men den svalkande fräschören kommer säkert att glädja dina trötta, svullna ögon).

(Video) ⚡️ Super Multi-Corrective ⚡️

Bläddramode,skönhetochhälsaProdukter. Kolla också in vårpresentguider.

Detta inlägg kommer till dig avUs Weekly's Shop With Us-team. Shop With Us-teamet syftar till att lyfta fram produkter och tjänster som våra läsare kan tycka är intressanta och användbara, som t.exbröllop-gäst outfits,plånböcker,baddräkter i plusstorlek,damsneakers,brudkläder, ochperfekta presentidéerför alla i ditt liv. Val av produkter och tjänster är dock inte på något sätt avsett att utgöra ett stöd från vare sig Us Weekly eller någon kändis som nämns i inlägget.

Shop With Us-teamet kan få produkter gratis från tillverkare för att testa. Dessutom får Us Weekly ersättning från tillverkaren av de produkter vi skriver om när du klickar på en länk och sedan köper produkten som visas i en artikel. Detta styr inte vårt beslut om huruvida en produkt eller tjänst presenteras eller rekommenderas. Shop With Us arbetar oberoende av annonssäljteamet. Vi välkomnar din feedback påShopWithUs@usmagazine.com. Glad shopping!

FAQs

13 bästa ögonkrämer för rynkor? ›

Filler: Injicering av hyaluronsyra som fyller ut huden under ögonen, vilket gör att rynkorna förminskas. Rynkbehandling: Injicering av ett muskelavslappnande medel. När muskeln slappnar av gör även rynkorna det, behandlingen förhindrar och korrigerar fina linjer och rynkor.

Hur blir man av med rynkor under ögonen? ›

Filler: Injicering av hyaluronsyra som fyller ut huden under ögonen, vilket gör att rynkorna förminskas. Rynkbehandling: Injicering av ett muskelavslappnande medel. När muskeln slappnar av gör även rynkorna det, behandlingen förhindrar och korrigerar fina linjer och rynkor.

Hur får man bort cirklar runt ögonen? ›

För att minska ringarna kan du försöka sova eller vila mer, sluta röka, samt prova en ögoncreme som vårdar och bygger upp huden. En persikofärgad concealer passar många som vill dölja mörka ringar. Det kan vara bra att prova sig fram för att hitta rätt nyans.

Vilken är den bästa Ögonkrämen? ›

2.1 Estee Lauder Advanced Night Repair Supercharged Complex Eye Treatment – Bästa ögonkrämen 2023! 2.2 Utmanare Lyxklassen: Ole Henriksen Truth Banana Bright Eye Cream 15ml – Bästa ögonkrämen mot trötta ögon! 3.1 Vinnare Mellanklassen: Clinique All About Eyes Rich Cream 15ml – Bästa ögonkräm mot svullnad!

Vad kan man smörja med runt ögonen? ›

Behandling vid eksem runt ögonen

Har du torr, röd och kliande hud runt ögonen och på ögonlocken kan du smörja med milda krämer som lugnar och mjukgör den irriterade huden. I vissa fall kan du behöva kortisonbehandling för besvären runt ögonen och då ska läkare kontaktas.

Kan rynkor gå tillbaka? ›

Det finns inte lika mycket som plumpar upp underifrån och håller huden slät. Åldern går det inte att göra något åt och mimiska rynkor är svåra att påverka från utsidan. Det finns emellertid mycket du kan göra för att få allt från rynkor i pannan till linjer under ögonen att bli mindre.

Finns det någon kräm som tar bort rynkor? ›

NCEF Reverse Cream arbetar bland annat mot rynkor, ger en förbättrad elasticitet och bjuder på vacker lyster. Med hjälp av effektiva ingredienser såsom hyaluronsyra, sheasmör, kollagen, E-vitamin, A-vitamin och H-vitamin får huden en spänstigare känsla med en förbättrad hudstruktur med en utjämnande effekt.

Hur får man bort påsar och rynkor under ögonen? ›

Vi har tagit fram 5 tips som hjälper dig att förebygga rynkor under ögonen:
 1. SLUTA RÖKA. Rökning är en av de största faktorer som påverkar hur snabbt huden runt ögonen åldras. ...
 2. HÅLL DIG TILL EN HÄLSOSAM KOST. ...
 3. VISTAS INTE FÖR LÄNGE I SOLEN. ...
 4. HÅLL HUDEN ÅTERFUKTAD. ...
 5. SE TILL ATT TILLRÄCKLIGT MED SÖMN.

Kan man massera bort påsar under ögonen? ›

Därför minskar massage påsar under ögonen

När du masserar huden under ögonen ökar du samtidigt blodcirkulationen i huden. Dessutom kan massagen bidra till att huden börjar producera mer kollagen. Kollagen är det ämne som gör att huden förblir fast och spänstig.

Vilken är den bästa Ögonkrämen mot rynkor? ›

Både testets vinnare, Toleriane dermallergo eyes från La Roche-Posay, och testets sexa, Sensitive balance eye cream från Aco, passar extra bra för känslig hud. Leta annars efter produkter som är fria från parfym och alkohol, vilket lätt kan irritera ögonen. Jag får milier runt ögonen – kan ögonkräm hjälpa?

Är märket CIEN bra? ›

Enligt panelen är det testets billigaste kräm, Cien Aqua Moisturising Cream från Lidl, som upplevs som mest återfuktande. Lidlkrämen är också den som testpanelen upplever som mest mjukgörande. Tillsammans med Moisture Soft från Garnier Skin Naturals är den panelens favorit.

Kan man ha ansiktskräm runt ögonen? ›

Precis som vi inte rekommenderar att använda en handkräm i ansiktet så ska du heller inte använda en ansiktskräm runt ögonen, förklarar Natalie Rahimpour och fortsätter: – Huden runt ögonen är också lite speciell för dels är den är mycket tunnare, faktiskt hela 40 procent tunnare, och därmed också känsligare.

Kan man använda Bepanthen runt ögon? ›

Du kan använda Bepanthen® Salva efter behov – en eller flera gånger dagligen. Salvan är endast för utvärtes bruk och ska inte användas på skadad hud. Undvik kontakt med ögonen.

Kan man använda serum runt ögonen? ›

Vissa serum använder du istället för efterföljande ögoncreme och andra så applicerar du först serum, låter sjunka in och sedan ögoncreme. Att använda sig av serum ihop med en ögoncreme är en särskilt effektiv metod om man lider av torrhet och stramande hud runt ögonen.

Vilken olja under ögonen? ›

Använd ögonkrämer eller tunna oljor som ex. arganolja. Sluta applicera oljor som kokosolja, ansiktskrämer eller salvor runt ögonen som är på tok för feta för den tunna huden. Det är lönlöst att försöka klämma ut dem, utan gå till en hudterapeut som kan ta bort dem utan att skada huden.

Hur ta bort Rökrynkor? ›

Rynkor runt munnen, framförallt på överläppen dyker upp med åren. Dessa rynkor, även kallade rökrynkor eller pussrynkor går att behandla med fillers och botulinum toxin. När fukten och spänsten minskar i huden så uppträder ibland tvära linjer på överläppen som man upplever som ålderstecken.

Vilken behandling är bäst mot rynkor? ›

Om rynkor i pannan eller mellan ögonbrynen är något man vill motverka eller förbättra är Botuliumtoxin som är ett muskelavslappnande läkemedel vanligt att börja med. Vid statiska eller djupa linjer kan en kombination med Botulinumtoxin och andra behandlingar ge mer fördelaktiga och långsiktiga resultat.

Hur får man bort rynkor naturligt? ›

8 bästa tips om hur du kan förhindra rynkor
 1. Använd en bra hudvårdsrutin. det är viktigt att du använder en kräm mot rynkor som fungerar! ...
 2. Drick vatten! ...
 3. Sömn. ...
 4. Rök inte! ...
 5. Solskydd. ...
 6. Din kost. ...
 7. Undvik grov tvål. ...
 8. Ansiktsövningar.

Kan kollagen ta bort rynkor? ›

Kollagen kan inte hjälpa till att ta bort rynkor, men studier visar att kollagen som tas i rätt mängder kan förbättra hudens struktur och hjälpa till att jämna ut fina linjer och rynkor.

Hur får man bort Argrynkan? ›

Hur får man bort arga rynkan? Om rynkorna i pannan är något man känner att man vill motverka eller bearbeta går de att behandla med botulinum toxin. Om rynkorna är djupa eller har hunnit ”sätta sig” i huden kan det vara fördelaktigt att kombinera sin botulinum toxin behandling med fillers.

Hur bra är Nivea Q10? ›

Q10 är särskilt väsentligt i cellernas energiproduktion inom mitokondrierna. Det fungerar också som antioxidant för att avvärja fria radikaler både inom och utom cellerna. Fria radikaler påskyndar hudens åldrande och skadar cellerna.

Kan man använda retinol under ögonen? ›

Ja, det är möjligt att använda retinol runt ögonen, men det är viktigt att vara försiktig och använda rätt typ av produkt. Huden runt ögonen är mycket tunn och känslig, vilket innebär att den kan vara mer mottaglig för biverkningar av retinol, som torrhet, irritation och rodnad.

Hur får man tjockare hud under ögonen? ›

Öka ditt intag av vitamin C och kollagen

Att öka intaget av kollegan och vitamin C hjälper den tunna känsliga huden under ögonen att bli tjockare och minskar missfärgningar. Vitamin C hjälper även huden att absorbera hyaluronsyra som hjälper till med att få huden bli mer flexibel.

När försvinner påsar under ögonen? ›

För vissa kan påsarna försvinna efter en god natts sömn, men påsarna kan bero på ärftlighet, din ålder eller ha med stress och andra tillfälliga orsaker att göra.

Varför får man påsar under ögonen när man blir äldre? ›

Med åldern försvagas elasticiteten i hud, fett och muskler. Musklerna orkar inte hålla upp huden som när man var yngre. Kollagen är ett protein som strukturerar upp celler och vid åldrande försvagas kollagenet och huden blir slappare. Då framträder rynkor och påsar under ögonen.

Varför rynkor runt ögonen? ›

Rynkor under ögonen är en naturlig del av åldrandeprocessen och de flesta av oss kan börja se rynkor i 35 årsåldern. När vi åldras producerar vår hud mindre elastin och kollagen. Det resulterar i fina linjer som sedan blir rynkor. De kan framhävas om du är uttorkad eller är utsatt för toxiner och föroreningar.

Kan man få hjälp med hängande ögonlock? ›

Du kan få hängande ögonlock åtgärdade genom en liten operation där senan som har blivit utdragen stramas upp. Be en läkare på vårdcentralen om en remiss till en ögonläkare som kan operera dig.

Hur ofta kan man använda eye patches? ›

Rejuvenating Eye Gel Patches går att användas dagligen eller vid behov för att minska synligheten av mörka ringar, fina linjer och svullnader under ögonen.

När ska man ta eye patches? ›

Upprepa dagligen eller vid behov. Använd Xlash Rejuvenating Eye Gel Patches en gång om dagen eller vid behov för att reducera synligheten av mörka ringar och svullnader under ögonen på ett ögonblick!

Kan man återanvända eye patches? ›

Om du vill vara snäll mot miljön väljer du återanvändbara eye patches. De förvaras i kylen och kan återanvändas upp till 30 gånger.

Vad kan man göra åt rynkor? ›

Om rynkorna i pannan är något man känner att man vill motverka eller bearbeta går de att behandla med botulinum toxin. Om rynkorna är djupa eller har hunnit ”sätta sig” i huden kan det vara fördelaktigt att kombinera sin botulinum toxin behandling med fillers.

Är det nödvändigt med ögonkräm? ›

Ögonkräm – är det nödvändigt egentligen? Ja – det är det faktiskt. Huden är nämligen inte densamma runt om på kroppen, och inte heller i ansiktet. Här förklarar vi varför vi behöver en separat kräm till ögonen, och vad som är unikt med vår nya ögonkräm.

Vilken Filorga ögonkräm är bäst? ›

Bästa ögonkrämen för fina linjer och rynkor: Filorga Time Filler. En trio av aktiva ingredienser [hyaluronsyra + NCEF+tripeptid + exfolierande havfänkål] har en avslappnande effekt, förbättrar hudkvalitén, ger volym till huden och jämnar ut rynkor i ögonområdet.

Hur bra är Nivea i ansiktet? ›

NIVEAs rengörande produkter för torr hy avlägsnar försiktigt och noggrant smink och orenheter. Samtidigt är de milda och respekterar hudens fuktbalans. NIVEAs omvårdande produkter förser huden med lipider och intensiv återfuktning. De stödjer hudens egen skyddsbarriär och motverkar vätskeförlust.

Vem tillverkar CIEN? ›

Cien är tyska Lidls eget märke och här snackar vi mycket för pengarna! Allt det på bilden, vilket inkluderar en makeup- respektive nagellacksremover, en BB-kräm och ansiktswipes*, kostade 180 kronor.

Är Vichy produkter bra? ›

Vichys dagkräm med hyaluronsyra och glycerin återfuktar i 48 timmar och är en vinnande kräm för att få bukt på denna problematik. Konsistensen upplevs lagom lätt och det räcker med 1-2 pump för att smörja in hela ansiktet. Eftersom den inte innerhåller några aktiva ämnen är den perfekt för känslig hud.

Varför ska man klappa in ögonkräm? ›

När vi ska applicera vår ögonkräm är det viktigt att vi är väldigt lätta på handen. Som vi nämnde tidigare så är huden runt ögonen mycket skör, därför bör man applicera sin ögonkräm med ringfingret - vårt "svagaste" finger. Då blir det nästan omöjligt att vara för hårdhänt och skada huden kring ögonområdet.

Kan man ha ögonkräm i hela ansiktet? ›

Ögonkräm är speciellt framtagen för den känsliga huden runt ögonen, men det skadar inte att använda ögonkräm i ansiktet.

Kan man använda ögonkräm i hela ansiktet? ›

Omkring ögonen visar sig rynkorna först, då huden är känsligare och tunnare än i övriga ansiktet. En ögonkräm är speciellt anpassad för att vara effektiv men utan att irritera. Duttas försiktigt in i huden omkring hela ögat. Obs!

Är det kortison i Bepanthen? ›

Bepanthen® Anti-Exem Creme kan appliceras vid behov. Bepanthen®Anti-Exem Creme är kortisonfri. Förvaras utom syn- och räckhåll för barn.

Vad kan man smörja torra ögonlock med? ›

När du har rengjort ögonen bör du även smörja in lite salva på ögonlockets kant. Känner du dig torr och irriterad i ögat kan ögondroppar lindra symptomen. Både ögonsalva och tårersättning finns receptfritt på apotek – rådgör gärna med apotekspersonalen.

Vad är det för skillnad på Bepanthen salva och kräm? ›

Bepanthen Kräm återfuktar och vårdar torr och lättirriterad hud. Den har samma vårdande egenskaper som Bepanthen Salva men med en lättare konsistens som passar vuxna och barn. Krämen absorberas lätt utan att kladd och kan smörjas även på ömtålig hud som t.

Varför ska man klappa in serum? ›

Ett serum eller essence water till exempel kan få en mer kraftfull effekt när man applicerar den i flera lager. Särskilt effektivt är det med återfuktande produkter. Kanske är du extra torr, kanske är det vinter. Då gynnar det definitivt huden att klappa in 2-3 lager av din återfuktande favorit.

Kan man använda serum varje dag? ›

Hur ofta ska man använda sitt serum? Vi rekommenderar att man använder ett serum varje morgon och kväll i samband med sin vanliga hudvårdsrutin. Det är ett lagom intervall.

Kan man ha solkräm runt ögonen? ›

Man blir därför lätt torr under ögonen, vilket tidigt kan medföra rynkor under ögonen och så kallade kråksparkar. En bra solkräm och de rätta solglasögonen skyddar från skadlig UV-strålning och pigmenteringen av huden runt ögonen. Men oroa dig inte!

Är olja bra för ögonfransarna? ›

Ricinolja har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper som bidrar till glänsande och fylliga fransar. Ricinolja är en naturligt fet olja som framställs av törelväxten ricin. Ricinoljan är extremt näringsrik med en unik blandning av enkel- och fleromättade fetter, vitaminer samt mineraler.

Kan man lägga vaselin under ögonen? ›

Vaselin hjälper också till att hålla huden elastisk och fungerar därför bra mot rynkor runt ögonen. Självklart kan man lägga vaselin på torra ställe.

Kan man smörja in sig med rapsolja? ›

Massera in oljan på huden

Rapsolja är en bra basolja att använda i mjukgörande hudvård som kroppsolja, salvor och massage. Oljan innehåller en bra fördelning av viktiga fettsyror till hudvård för torr hud och problemhud. När oljan används som massageolja ökar rapsoljan blodcirkulationen när den gnids in på huden.

Hur får man bort rynkor och påsar under ögonen? ›

Skydda dina ögon från solens UV-strålar med bra solglasögon och solskyddsfaktor. För att minska påsarna under ögonen kan du även testa att kyla ner huden runt ögonen med exempelvis kalla gurkskivor, använd återfuktande ögondroppar om du har torra ögon och använd en ögonkräm som återfuktar huden och minskar svullnad.

Hur blir man av med rynkor utan ingrepp? ›

8 bästa tips om hur du kan förhindra rynkor
 1. Använd en bra hudvårdsrutin. det är viktigt att du använder en kräm mot rynkor som fungerar! ...
 2. Drick vatten! ...
 3. Sömn. ...
 4. Rök inte! ...
 5. Solskydd. ...
 6. Din kost. ...
 7. Undvik grov tvål. ...
 8. Ansiktsövningar.

Varför har jag linjer under ögonen? ›

Rynkor under ögonen är en naturlig del av åldrandeprocessen och de flesta av oss kan börja se rynkor i 35 årsåldern. När vi åldras producerar vår hud mindre elastin och kollagen. Det resulterar i fina linjer som sedan blir rynkor. De kan framhävas om du är uttorkad eller är utsatt för toxiner och föroreningar.

Kan retinol ta bort rynkor? ›

Retinol även kallad ”the gold standard” inom hudvård är den mest omtalade, beprövade och bevisat effektiva ingrediensen mot rynkor, pigmentering, fina linjer och acne. Produkter med retinol sätter fart på cellförnyelsen, boostar kollagenproduktionen, minskar rynkor och gör huden tjockare och ger mer spänst.

Vilken färg ska man ha under ögonen? ›

När det gäller blåhet runt ögonen så är det den färgen som dämpar det bäst. Gärna en nyans ljusare, då ser du piggare ut. Om du istället är lila under ögonen bör du använda en concealer som går mot gult, gult dämpar lila bäst. Man skulle också kunna använda en orange-rosa färg.

Varför får vissa inte rynkor? ›

Collagen och elastin är det som gör huden elastisk. Nybildningen av proteinerna sker på cellnivå och påverkas av hur en människas DNA är uppbyggt. Det är alltså delvis vår genetiska uppbyggnad som påverkar hur mycket rynkor vi får när vi blir äldre.

Hur får man bort Bekymmersrynkor? ›

Frågor och svar om bekymmersrynkan

Går de att ta bort? Ja. Genom att noggrant och försiktigt injicera en liten mängd av muskelavslappnande medel på specifika punkter stängs signalen till en eller flera specifika muskler tillfälligt av. När musklerna inte längre är konstant ihopdragna slätas rynkorna istället ut.

Videos

1. Fade Crows Feet & Fine Lines Around Eyes With Anti-Aging Eye Serum!
(Musely Skincare)
2. #garnier #garnier WRINKLES CREAM #garnier WRINKLES & ANTI- AGING CREAM #garnier BEST 35+ AGING cream
(Umar Cosmo)
3. The Nurse Jamie EGF Eye Cream: Renews, Hydrates, Smoothens Eyes
(Nurse Jamie)
4. DIY Under Eye Cream| 3 Days Dark Circles/ Eye wrinkles Remove #darkcircles #skincare #shorts
(Beautifulyoutips)
5. Mörka ringar under ögonen med fillers - Tear Trough Treatment by Kiarash Moradi
(Medical Beauty Center .se)
6. Hudterapeuts åsikt om Filorga
(Hudterapeuten Elvira)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Emmett Berge

Last Updated: 24/10/2023

Views: 5966

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Emmett Berge

Birthday: 1993-06-17

Address: 787 Elvis Divide, Port Brice, OH 24507-6802

Phone: +9779049645255

Job: Senior Healthcare Specialist

Hobby: Cycling, Model building, Kitesurfing, Origami, Lapidary, Dance, Basketball

Introduction: My name is Sen. Emmett Berge, I am a funny, vast, charming, courageous, enthusiastic, jolly, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.