ASUS ROG Destrier recension: Spelstolen för superskurkar (2023)

Kommer ASUS ROG Destrier att bli lika eftertraktad som sin namne?

Uppdaterad: 31 mars 2023 kl. 15.30

ASUS ROG Destrier review: The gaming chair for supervillains (1)

Ben Atkins Chafer

Dela den här artikeln...

ASUS ROG Destrier review: The gaming chair for supervillains (2)

Innehållsförteckning Dölj

ASUS ROG Destrier spelstol

ASUS ROG Destrier: Design

ASUS ROG Destrier: Byggkvalitet

ASUS ROG Destrier recension: Final Verdict

ASUS ROG Destrier recension: Spelstolen för superskurkar

3,5/5

Redaktörens betyg

ASUS ROG är ett företag som vanligtvis kännetecknas av högpresterande utrustning och design som löper från strålande till prålig, men var landar ASUS ROG Destrier där?

Tja, idag ska vi ge dig en sammanfattning av allt du behöver veta om Destrier, så att du vet om det är ett betydande pris på£699,95är värt det.

Så vi kommer att gå över design, byggkvalitet, ergonomi och naturligtvis uppacknings- och monteringsupplevelsen. Talar om vilka:

Fördelar

  • Skurk design
  • Mesh klädsel som andas
  • Remmar istället för handtag är en trevlig förändring

Nackdelar

  • Svår monteringsprocess
  • Vissa tillverkningstoleransproblem
  • Ergonomi kan behöva en del arbete

Tekniska specifikationer

Höjdintervall

5'4" – 6'1"

Maximal belastning

150 KG/330 lbs

Sittbredd

570 mm

Tilt-lås?

Ja

Höjdjusteringsområde

8,5 cm

Sittdjup

500 mm

Ryggstödets bredd

720 mm

ASUS ROG Destrier: Uppackning och montering

Det visade sig att brottningen av den massivt tunga lådan genom dörren faktiskt var den minst smärtsamma delen av att sätta ihop ROG Destrier-stolen.

ASUS ROG Destrier review: The gaming chair for supervillains (6)

Det började dock bra med alla de enskilda bitarna förpackade super säkert. Fram och mitt efter att lådan öppnats var en snyggt laminerad sida med instruktioner, som beskriver stegen både verbalt och via diagram.

Vårt första hinder kom som ett resultat av ett toleransfel, vilket gjorde det nästan omöjligt att sätta in ett av hjulen i den 5-stjärniga basen. Detta var irriterande men cirka 10 minuter av aggressivt knuffande lyckades reda ut det.

Tidigare

Nästa

Det värsta var nackstödet och akustisk panel, eftersom diagrammet verkligen inte var tydligt och du absolutmåstesätt på nackstödet,innanpanelen som båda är täta passar även i rätt ordning.

När vi väl kom på det här gick stolen ihop lika smidigt som alla andraspelstol, men detta var definitivt den mest utmanande stolkonstruktionen som vi har gjort här på WePC. Tack och lov gjorde vi inte en unboxing-video, eftersom redaktören skulle ha tappat den vid det antal pip som skulle ha behövts.

ASUS ROG Destrier: Design

ASUS ROG Destrier tjänar ett stort antal poäng tillbaka här, eftersom den övergripande designen är inget annat än skurkaktig. Med den höga siluetten, skarpa vinklar och äckliga mörka färgskala, om Blofeld var en nörd, skulle han sitta i den här stolen.

ASUS ROG Destrier review: The gaming chair for supervillains (10)

Särskilt beröm bör ges till armstöden, särskilt det vertikala stödet som används för att justera dem. Den är gjord av en cool, pulverlackerad rektangulär metallbit som skjuts genom en metallgrå monteringssektion.

När du flyttar armstöden upp och ner ser du den pulverlackerade sektionen gå genom den andra sektionen och pekar mot golvet, vilket ger dess ett svärd i skida vibe som vi tycker ser dåligt ut.

ASUS ROG Destrier review: The gaming chair for supervillains (11)
ASUS ROG Destrier review: The gaming chair for supervillains (12)
ASUS ROG Destrier review: The gaming chair for supervillains (13)

Samma gunmetallgrå look bärs också över till baksidan av stolen, med stolens uppenbarligen cyborginspirerade ryggrad. det härstammar från två punkter under stolen, smälter samman till ett enda stag och delar sig sedan i bitar igen för att förenas med axlarna.

Allt detta blandas med det gråfärgade meshtyget för att skapa en övergripande design som är både smygande och enastående. Tyvärr ser vi ett lustigt förbiseende när vi rör oss mot justeringshandtagen som kikar fram under stolen. För det första är de inte handtag, eftersom ASUS ROG Destrier har utrustats med tygöglor istället. Genom vilken du sätter fingrarna och rycker, istället för att bråka med handtagen.

ASUS ROG Destrier review: The gaming chair for supervillains (14)
ASUS ROG Destrier review: The gaming chair for supervillains (15)

Ur funktionalitetssynpunkt gillar vi den här eftersom den är ungefär lika enkel som vanliga handtag är, och ur ett visuellt perspektiv älskar vi den eftersom även de coolaste spelstolarna bara ser ut som kontorsstolar från denna punkt och nedåt.

ASUS ROG Destrier review: The gaming chair for supervillains (16)

Tyvärr, åtminstone i det här fallet, har killarna på ASUS ROG lämnat ett bokstavligt stavfel i tyget av dessa slingor. Den som ska säga "LUTA"säger istället"TILL T', vilket uppenbarligen inte är ett designval eftersom de andra inte har oseriösa utrymmen. Vi är inte främmande för ett stavfel här på WePC, men de är aldrig riktigt så permanenta som detta.

ASUS ROG Destrier: Ergonomi och komfort

Deergonomioch komforten hos ASUS ROG Destrier finns tyvärr överallt. För det första, vikärleknätet! Den går på gränsen mellan fast och fjädrande perfekt, och naturligtvis är den idealisk för varmare klimat. Även de av oss som bor i det trista, gråa Storbritannien får lite sol ibland, så alla kan dra nytta av den extra andningsförmågan.

ASUS ROG Destrier review: The gaming chair for supervillains (17)

I ett försök att tilltala mobila spelare har ASUS ROG Destrier-armstöden en extra tjock sektion mot baksidan, vilket skapar extra stoppning för spelares armbågar när de håller sina enheter mot ansiktet.

ASUS ROG Destrier review: The gaming chair for supervillains (18)

Det är en trevlig touch, utan tvekan, men med tanke på att idén om mobilspel står i strid med att sitta i en spelstol, tvivlar vi på hur användbart detta faktiskt kommer att vara. Dessutom priset pårunt 700 krtvivlar på hur många som ändå kommer att köpa ASUS ROG Destrier.

Så det är bekvämt, men är det ergonomiskt? Tyvärr finns det ett par viktiga designval som hindrar det från att vara ett muskuloskeletalt underverk.

ASUS ROG Destrier review: The gaming chair for supervillains (19)

Först ut är svankstödet. Första intrycket var bra, eftersom du kan justera intensiteten på båda sidor individuellt, vilket är en sällsynthet även idyraste av spelstolar. Tyvärr kan svankstödet inte justeras upp och ner, vilket innebär att det bara passar ett mycket begränsat höjdområde, vilket negativt påverkar dess användbarhet för många människor.

ASUS ROG Destrier: Byggkvalitet

Vi har redan nämnt toleransproblemen vi hittade under monteringsprocessen och det roliga stavfelet på tygöglan. Lyckligtvis är det här problemen slutar,

ASUS ROG Destrier review: The gaming chair for supervillains (20)
ASUS ROG Destrier review: The gaming chair for supervillains (21)

För det mesta är byggkvaliteten på ASUS ROG Destrier utmärkt. med de solida stål- och aluminiumkomponenterna som gör oss retroaktivt tacksamma för den supertunga lådan som vi nämnde i början av denna recension.

Lyckligtvis är byggkvaliteten så konsekvent att det inte finns så mycket att se här, eftersom vi är helt säkra på ASUS ROG Destriers förmåga att hålla under åren, även om vi fruktar att en rivning i nätet kan växa mycket snabbare och mycket mer destruktivt än i ett annat material.

ASUS ROG Destrier review: The gaming chair for supervillains (22)

ASUS ROG Destrier recension: Final Verdict

ASUS ROG Destrier review: The gaming chair for supervillains (23)

ASUS ROG Destrier review: The gaming chair for supervillains (24)

ASUS ROG Destrier recension: Spelstolen för superskurkar

3.5/5
Redaktörens betyg

Vi avslutar denna recension i två sinnen: Å ena sidan har den undermålig ergonomi, och det finns några problem som gör den till en ganska knepig konstruktion.

Å andra sidan är det en elak stol gjord av ventilerande mesh med bra nivåer av komfort.

På den överraskande närvarande tredje sidan kostar det£700, som för jämförelse är betydligt dyrare än Secretlab Titan EVO 2022-serien.

Detta gör det till en knepig försäljning. Den supercoola designen kommer dock att räcka för att vinna vissa människor, och den vann nästan oss också.3/5

WePC är läsarstödd. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate-provision.Läs mer

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. An Powlowski

Last Updated: 09/09/2023

Views: 6553

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. An Powlowski

Birthday: 1992-09-29

Address: Apt. 994 8891 Orval Hill, Brittnyburgh, AZ 41023-0398

Phone: +26417467956738

Job: District Marketing Strategist

Hobby: Embroidery, Bodybuilding, Motor sports, Amateur radio, Wood carving, Whittling, Air sports

Introduction: My name is Prof. An Powlowski, I am a charming, helpful, attractive, good, graceful, thoughtful, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.