Sparring Partners - John Grisham (2023)

HEMKOMST

(1)

Det var en av de där råa, blåsiga, trista måndagseftermiddagarna i februari när mörkret lade sig över landet och säsongsbetonad depression frodades. Rätten var inte i sammanträde. Telefonen ringde inte. Småkriminella och andra potentiella klienter var upptagna på andra håll utan några som helst tankar på att anställa advokater. Den enstaka uppringaren var mer sannolikt en man eller kvinna som fortfarande tjatade om överutgifter på semestern och sökte råd om obetalda kreditkortskonton. De skickades snabbt intill, eller över torget, eller var som helst.

Jake satt vid sitt skrivbord på övervåningen och gjorde små framsteg med pappersbunten som han hade försummat i veckor, till och med månader. Utan någon domstol eller förhandlingar planerade på flera dagar borde det ha varit ett bra tillfälle att komma ikapp med det gamla – fiskakten som varje advokat av någon anledning hade sagt ja till för ett år sedan och nu bara ville bort. Fördelen med en småstadsadvokatpraxis, särskilt i din hemstad, var att alla visste ditt namn, och det var det du ville. Det var viktigt att vara genomtänkt och omtyckt, med gott rykte. När dina grannar fick problem ville du vara mannen de ringde. Nackdelen var att deras fall alltid var vardagliga och sällan lönsamma. Men man kunde inte säga nej. Skvallret var våldsamt och obevekligt, och en advokat som vände ryggen åt sina vänner skulle inte hålla länge.

Hans funk avbröts när Alicia, hans nuvarande deltidssekreterare, ringde in genom hans bordstelefon. "Jake, det är ett par här för att träffa dig."

Ett par. Gift men vill bli ogift. Ännu en billig skilsmässa. Han tittade på sin dagliga planerare fast han visste att det inte fanns något.

"Har de en tid?" frågade han, men bara för att påminna Alicia om att hon inte borde störa honom med gångtrafiken.

"Nej. Men de är väldigt trevliga och de säger att det är väldigt brådskande. De går inte bort, sa att det inte skulle ta bara några minuter."

Jake avskydde att bli mobbad på sitt eget kontor. En mer hektisk dag tog han ställning och gjorde sig av med dem. "Visas de ha några pengar?" Svaret var alltid nej.

(Video) SPARRING PARTNERS | JOHN GRISHAM | BOOK REVIEW

"Tja, de verkar ganska välbärgade."

Förmögen? I Ford County. Något spännande.

Alicia fortsatte, "De är från Memphis och har precis passerat, men återigen säger de att det är väldigt viktigt."

"Någon aning om vad det är?"

"Nej."

Tja, det skulle inte vara en skilsmässa om de bodde i Memphis. Han gick igenom en lista med möjligheter – mormors testamente, lite gammalt familjeland, kanske en unge som blev gripen för droger hos Ole Miss. Eftersom han var uttråkad och lätt nyfiken och behövde en ursäkt för att slippa pappersarbetet, frågade han: ”Sa du det till dem som jag är bunden i ett förlikningskonferenssamtal med ett dussin advokater?”

"Nej."

"Sa du till dem att jag ska införas i federal domstol i Oxford och bara kan avvara en stund eller två?"

"Nej."

"Har du berättat för dem att jag är övertygad om andra möten?"

(Video) Sparring Partners : Novellas by John Grisham AUDIOBOOK

"Nej. Det är ganska uppenbart att platsen är tom och telefonen inte ringer."

"Var är du?"

"Jag är i köket, så jag kan prata."

"Okej okej. Gör lite färskt kaffe och ställ dem i konferensrummet. Jag är nere om tio minuter."

(2)

Det första Jake lade märke till var deras solbränna. De hade uppenbarligen varit någonstans i solen. Ingen annan i Clanton var solbränd i februari. Det andra han lade märke till var kvinnans smarta korta frisyr, med en touch av grått, snyggt och uppenbarligen dyrt. Han lade märke till den stiliga sportrocken på herren. Båda var välklädda och snyggt preparerade, ett avsteg från de vanliga walk-ins.

Han skakade deras hand när han fick deras namn. Gene och Kathy Roupp, från Memphis. Sent femtiotal, ganska trevlig, med självsäkra leenden som visar rader av välskötta tänder. Jake kunde lätt föreställa sig dem på en golfbana i Florida som lever det goda livet bakom grindar och vakter.

"Vad kan jag göra för er?" frågade Jake.

Gene visade ett leende och gick först. "Tja, tråkigt att säga, men vi är inte här som potentiella kunder."

Jake höll den lös med ett falskt leende och en aw-shucks på axlarna, som för att säga,Vad i helvete? Vilken advokat behöver få betalt för sin tid?Han skulle ge dem ungefär tio minuter till och en kopp innan han visade dem dörren.

(Video) Author John Grisham on SPARRING PARTNERS | On Sale 5/31/22

"Vi har precis kommit tillbaka från en månad i Costa Rica, en av våra favoriter. Har du någonsin varit i Costa Rica?"

"Nej. Jag hör att det är jättebra." Han hade inte hört något sådant men vad mer kunde han säga? Han skulle aldrig erkänna att han hade lämnat USA exakt en gång under sina trettioåtta år. Utlandsresor var bara en dröm.

”Vi älskar det där nere, ett riktigt paradis. Vackra stränder, berg, regnskogar, god mat. Vi har några vänner som äger hus – fastigheter är ganska billiga. Människorna är förtjusande, utbildade, nästan alla talar engelska.”

Jake avskydde spelet med resetrivia eftersom han aldrig hade varit någonstans. De lokala läkarna var de värsta – alltid skryt om de hetaste nya orterna.

Kathy längtade efter att gå vidare i berättelsen och hörde av sig "Golfen är otrolig, så många fantastiska banor."

Jake spelade inte golf eftersom han inte var medlem i Clanton Country Club. Dess medlemskap inkluderade för många läkare och klättrare och familjer med gamla pengar.

Han log och nickade mot henne och väntade på att en av dem skulle fortsätta. Ur en påse kunde han inte se att hon piskade fram ett halvt kilo kaffe i en blank burk och sa: "Här är en liten present, San Pedro Select, vår favorit. Otrolig. Vi drar tillbaka det i ärendet."

Jake ansåg att det var artigt. I stället för kontanta avgifter hade han fått betalt med vattenmeloner, färskt viltkött, ved, reparationer av sina bilar och mer byteshandelsvaror och tjänster än han brydde sig om att minnas. Hans bästa advokatkompis, Harry Rex Vonner, hade en gång tagit en John Deere gräsklippare som avgift, även om den snart gick sönder. En annan advokat, en som inte längre praktiserade, hade tagit emot sexuella tjänster från en skilsmässa klient. När han förlorade fallet lämnade hon in ett etikklagomål med påstående om "undermåliga prestationer".

Hur som helst, Jake beundrade burken och försökte läsa spanskan. Han märkte att de inte hade rört sitt kaffe, och han var plötsligt orolig för att de kanske var finsmakare och att hans kontorsbryggning inte riktigt höll deras standarder.

Gene återupptog med "Så, för två veckor sedan var vi på en av våra favorit-eco-lodges, högt uppe i bergen, djupt inne i regnskogen, en liten plats med bara trettio rum, otrolig utsikt."

(Video) Keynote Author Interview: John Grisham

Hur många gånger kan de använda ordet "otroligt"?

"Och vi åt frukost utomhus och tittade på spindelaporna och parakiterna, när en servitör stannade till vid vårt bord för att hälla upp lite mer kaffe. Han var väldigt vänlig..."

"Folk är så vänliga där nere och de älskar amerikaner", inflikade Kathy.

Hur kunde de inte?

Gene nickade till avbrottet och fortsatte: "Vi pratade med honom för en trollformel, sa att han hette Jason och att han var från Florida och bott där nere i tjugo år. Vi såg honom igen vid lunch och pratade med honom lite mer. Vi såg honom runt efter det och hade alltid en trevlig pratstund. Dagen innan vi skulle checka ut bad han oss följa med på ett glas champagne i en liten trädkojabar. Han var ledig och sa att drinkarna var på honom. Solnedgångarna över bergen är otroliga, och vi hade det bra när han plötsligt blev allvar.”

Gene gjorde en paus och tittade på Kathy, som var redo att kasta sig med "Han sa att han hade något att berätta för oss, något mycket konfidentiellt. Sa att han inte riktigt hette Jason och att han inte var från Florida. Han bad om ursäkt för att han inte var sanningsenlig. Sa att han egentligen hette Mack Stafford och att han var från Clanton, Mississippi."

Jake försökte vara nonchalant men det var omöjligt. Hans mun föll upp och hans ögon vidgades.

Familjen Roupps såg noga efter hans reaktion. Gene sa, "Jag antar att du känner Mack Stafford."

Jake andades ut och var inte säker på vad han skulle säga. "Jaha, jag blir förbannad."

"Han sa att ni var gamla vänner," tillade Gene.

(Video) John Grisham Novella's Reviewed Jake Brigance in Homecoming; Strawberry Moon and Sparring Partners

Förbluffad grep Jake fortfarande efter ord. "Jag är bara glad att han lever."

"Så du känner honom väl?"

"Åh ja, ganska bra."

FAQs

What is the synopsis of Sparring Partners by John Grisham? ›

The “Sparring Partners” are the Malloy brothers, Kirk and Rusty, two successful young lawyers who inherited a once prosperous firm when its founder, their father, was sent to prison. Kirk and Rusty loathe each other, and speak to each other only when necessary.

Is Sparring Partners 3 stories? ›

Titled 'Sparring Partners', the book is a collection of three thrilling tales of the law. The first story in the book, 'Homecoming', takes readers back to Grisham's fictional setting of Ford County and Jake Brigance, who was earlier seen in many of the author's stories.

Is Sparring Partners one story? ›

Sparring Partners, Grisham's latest publication, is a set of three stories that the author found to be too short for a full fledged novel, yet too long for a novella. Homecoming brings us back to Ford County and Jake Brigance.

What reading level is The Firm John Grisham? ›

The Firm (Penguin Readers, Level 5)

What means sparring partner? ›

1. : someone who helps a boxer practice : someone a boxer spars with for training. 2. : a person that you have serious but friendly arguments with.

Who are the narrators of Sparring Partners? ›

Sparring Partners
 • By: John Grisham.
 • Narrated by: Jeff Daniels, Ethan Hawke,
 • 4.4 out of 5 stars.

How many books does John Grisham have? ›

Where does Sparring Partners take place? ›

They take place in the fictional town of Clanton, Mississippi. The author's website describes Sparring Partners: “Jake Brigance is back, but he's not in the courtroom.

What is sparring called? ›

Names and types

In Western fencing, including historical fencing, the combat is called in English "free play," "sparring," the "assault," or simply "fencing," depending on the form of fencing studied.

What is John Grisham's newest release? ›

THE EXCHANGE: John Grisham Announces Sequel to His Classic 1991 Novel, 'The Firm' Thirty-two years after publishing his iconic legal thriller, The Firm, #1 New York Times bestselling author John Grisham is finally set to release the long-awaited sequel when The Exchange hits bookstores on October 17th, 2023.

Can a 13 year old read John Grisham? ›

Theodore Boone Set by John Grisham

These book sets are great for mystery and suspense and full of fun legal jargon for them to learn and research as well. Ages 9+ can enjoy reading these books but our young teens enjoyed them too.

What age should you read John Grisham books? ›

John Grisham Books In Order – Theodore Boone

These books are recommended reading material for kids 10+ years of age.

What books does John Grisham recommend? ›

John Grisham's Recommended Thriller Reading List
 • A Private Cathedral. by James Lee Burke. ...
 • Deacon King Kong. by James McBride. ...
 • The Last Trial. by Scott Turow. ...
 • All the Devils Are Here. by Louise Penny. ...
 • Just Mercy: A Story of Justice and Redemption. ...
 • In the Valley: Stories and a Novella Based on Serena. ...
 • A Song for the Dark Times.
Oct 19, 2020

What does sparring mean in slang? ›

If you spar with someone, you exchange light blows — either literally by punching each other, or figuratively by exchanging verbal blows.

What does in sparring mean? ›

Definitions of sparring. making the motions of attack and defense with the fists and arms; a part of training for a boxer. synonyms: spar. type of: boxing, fisticuffs, pugilism. fighting with the fists.

When did Sparring Partners come out? ›

Who narrates a gambling man? ›

About this item
Listening Length11 hours and 52 minutes
AuthorDavid Baldacci
NarratorEdoardo Ballerini, Brittany Pressley
7 more rows

Who is the narrator of fight night? ›

In return, Swiv receives lessons in how to fight, and how to survive. Fight Night is narrated by Swiv, in the form of a letter to her missing father — a pair of risks that (mostly) pay off.

Who is the richest writer of all time? ›

From Élisabeth Badinter to Jeffrey Archer, These Are The 20 Richest Authors of All Time. With a net worth of roughly US$1.3 Billion, Élisabeth Badinter is the richest author in the world, followed by J.K. Rowling (No. 2, US$1 billion), James Patterson (No. 3, US$560 million); and Stephen King (No.

What is John Grisham's best seller? ›

John Grisham's best-selling novel is The Firm. The legal thriller follows the story of a young lawyer who discovers that his new law firm is involved in criminal activities. It was adapted into a movie starring Tom Cruise and has sold more than seven million copies worldwide.

Why do people like John Grisham? ›

It's partly a matter of craft, of course. Grisham's plotting is masterful. He weaves together the threads of each story into a compelling and often heart-pounding tale. Every incident, every flashback, every character, every word appears just exactly where it needs to appear to move the story along.

What is the best John Grisham novel? ›

What religion is John Grisham? ›

Religion. Grisham is a member of the University Baptist Church in Charlottesville, Virginia, itself a constituent of the Cooperative Baptist Fellowship. Grisham opposes a literalist understanding of the Bible, and endorses the American separation of church and state.

How many words a day does John Grisham write? ›

John Grisham's daily word count: 1,000 to 2,000 words

“I'll write for a couple of hours, take a break, then get back into the novel,” the best-selling author explained. “On a good day I'll write 2,000 words. A slow day is 1,000.

Who are James Grisham Sparring Partners? ›

The “Sparring Partners” are the Malloy brothers, Kirk and Rusty, two successful young lawyers who inherited a once prosperous firm when its founder, their father, was sent to prison. Kirk and Rusty loathe each other, and speak to each other only when necessary.

Is Sparring Partners set in st louis? ›

The title novella is “Sparring Partners,” which is set in a totally fictional office in St. Louis.

Is there winning in sparring? ›

You dont “win” in sparrings. In sparring true opponent is yourself, and you with your sparring partner set out to learn fighting.

What is the longest John Grisham book? ›

How many books has John Grisham written?
Book TitlePublishedPage Count
A Time to Kill1989672
The Firm1991432
The Pelican Brief1992384
The Client1993422
47 more rows
Oct 25, 2022

Where does John Grisham currently live? ›

Today, John Grisham and his wife, Renee Jones, keep homes in Oxford, Mississippi and near Charlottesville, Virginia. Apart from his writing, Grisham is a generous supporter of Little League teams in Oxford and Charlottesville and has endowed a writing scholarship at the University of Mississippi.

How many bestsellers has John Grisham had? ›

John Grisham is the master of the courtroom thriller. He's written 28 number-one bestselling novels.

What is it called when you train with a sword? ›

Swordsmanship or sword fighting refers to the skills and techniques used in combat and training with any type of sword.

What do you do in sparring? ›

Sparring is a live-action simulation of a real fight. The purpose of sparring is to prepare you for boxing and fight competition, so it's intentionally designed to be a little dangerous and aggressive.

What is the history of the word sparring? ›

From Middle English sparren (“to dart out; to strike out”), from Old English sperran, spirran, spyrran (“to strike, strike out at, spar”), related to Low German sparre (“a struggling, striving”), German sich sperren (“to struggle, resist, oppose”), Icelandic sperrast (“to kick out at, thrust, struggle”).

Why don t they make John Grisham movies anymore? ›

Grisham agreed that studios “would rather spend the big money on 'Superman' or 'Spider Man 5' or whatever.” “As we know, there are so few good adult dramas being made, you can't find one,” he said. He acknowledged it's especially confusing considering how well the adaptations of his novels did at the box office.

What Netflix series is based on John Grisham books? ›

In the 1980s, the small town of Ada, Oklahoma, was the site of two horrific crimes with conclusions that remain controversial to this day.

How old is John Grisham? ›

Who is the youngest author book series? ›

Bella-Jay will need to sell 1,000 copies to surpass the official current record for youngest author of a book series. It is currently held by Laiba Abdul Basit who was 10 years and 164 days old when she published a series of novels called Order of the Galaxy.

What age is the book illegal for? ›

A poignant graphic novel exploring the current plight of undocumented immigrants
Illegal (Hardcover)Global (Hardcover)
FormatHardcover Graphic NovelHardcover Graphic Novel
Age rangeAges 10 - 14Ages 10 - 14
TopicImmigrationClimate Change
2 more rows

Who is the youngest kid to make a book? ›

At the age of 4 years 218 days, little Saeed Rashed AlMheiri from Abu Dhabi, UAE, is the world's youngest person to publish a book. His record was verified on 9 March 2023, after he sold over 1,000 copies of his children's book The Elephant Saeed and the Bear.

What ages read the most books? ›

The highest percentage of readers by age was 88 percent, among the 18-24 age group, followed by 86 percent in the 16-17 range. Readers in the 30-39 group were a close third at 84 percent. The lowest percentage of readers was among people older than 65, at 68 percent.

What is the highest age rating for a book? ›

Rating System
 • G. These books are for all readers. ...
 • PG. These books are for most readers. ...
 • PG-13. These books are for mature readers aged 13 and up. ...
 • R. These books are for adults only and not the faint of heart due to their content. ...
 • Recommendations. I feel comfortable recommending all G and PG-rated books.

What is the best age to start writing a book? ›

Given that many novels take many years to perfect, it stands to reason that late twenties, early thirties are prime time for putting in those writing hours. Harper Lee, for example, wrote To Kill a Mockingbird at 31 and saw it published at 34.

What personality type is John Grisham? ›

ESTP – The Promoter

Famous ESTP authors include Sir Arthur Conan Doyle, Glenn Beck, Bret Easton Ellis, the Marquis de Sade, Ernest Hemingway, John Grisham, Dale Carnegie, Stephen R.

What reading level is the firm John Grisham? ›

The Firm (Penguin Readers, Level 5)

What TV series is based on John Grisham? ›

The Client (TV series)
The Client
Promotional poster
GenreLegal drama Thriller
Based onCharacters from The Client by John Grisham
Developed byJudith Paige Mitchell
15 more rows

What is the synopsis of John Grisham's book The Judges List? ›

As an investigator for the Florida Board on Judicial Conduct, Lacy Stoltz sees plenty of corruption among the men and women elected to the bench. In THE WHISTLER, she took on a crime syndicate that was paying millions to a crooked judge. Now, in THE JUDGE'S LIST, the crimes are even worse.

Where is the setting of the Sparring Partners? ›

About Sparring Partners

“Homecoming” takes us back to Ford County, the fictional setting of many of John Grisham's unforgettable stories. Jake Brigance is back, but he's not in the courtroom.

What is the synopsis of silent partner Jonathan Kellerman? ›

At a party for a controversial Los Angeles sex therapist, Alex Delaware encounters a face from his own past—Sharon Ransom, an exquisite, alluring lover who left him abruptly more than a decade earlier. Sharon now hints that she desperately needs help, but Alex evades her. The next day she is dead, an apparent suicide.

What is the main message of the book of Judges? ›

The primary message of Judges is that God will not allow sin to go unpunished. As Exodus established, Israel was God's people—He was their King. They had forsaken the covenant established at Mount Sinai.

What is the brief summary of the book of judge? ›

The book of Judges highlights six judges during this time and shows their increasing corruption. These judges start off fairly well (Othniel, Ehud, Deborah) but become increasingly worse (Gideon, Jephthah, Samson). The book ends with two very disturbing stories that show how incredibly lawless the people have become.

What the book of Judges teaches us? ›

Yet, no matter how long or how far we stray from God, the stories found in the book of Judges teach us that God is faithful and rescues us when we cry out to him. The stories found in Judges reveal God's character and demonstrate how God works through his chosen leaders to rescue and deliver his people.

Why did the silent patient shoot her husband? ›

Alicia is the killer in The Silent Patient; however, it was her doctor, Theo, who broke into her house, held her captive, and exposed her husband's affair with his wife. This caused a dormant trauma to resurface in Alicia's mind, which propelled her to shoot and kill her husband.

Who was stalking Alicia in the silent patient? ›

The Ending:

Theo didn't believe her, and eventually she admitted that she did it. The plot twist was that Theo was the stalker. The timeline of his wife cheating on him was earlier, and she had been cheating with Alicia's husband.

What is the plot summary of silent song? ›

Jenny, a young woman with a sweet voice, loses her ability to sing after her family rejects her active membership of the protest movement. Emotions are high as her brother joins the army and then is wounded in action. Only her love for him and family reconciliation enables her attempt to sing as he lies unconscious.

Videos

1. Sparring Partners by John Grisham
(Doubleday Publishing)
2. John Grisham Sparring Partners Audiobook 🎧 Jeff Daniels, Ethan Hawke, January LaVoy & John Grisham
(Audiobooks in English)
3. Brief Book Review - Sparring Partners by John Grisham
(Brief Book Reviews)
4. Sparring Partner
(paoloconteofficial)
5. Sparring Partners by John Grisham #shorts #short #bestaudiobooks #freeaudiobook #share #
(eBookKeys)
6. New York Times bestselling author John Grisham on his first collection of novellas
(CBS Mornings)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated: 05/10/2023

Views: 5738

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.