'Ted Lasso' Säsong 3 avsnitt 3 Sammanfattning: Zava Superstar (2023)

'Ted Lasso', temporada 3, resumen del episodio 3: Zava Superstar (1)


Dela med sigDela med sig

Dagliga nyheter | argentinska |Ons 29 mars 2023 09:14:52 +0000


Säsong 3, avsnitt 2: '4-5-1'

Välkommen till Zava-eran. För de som hoppade över de två första avsnitten av den här tredje säsongen av "Ted Lasso" och ärligt talat, vad synd, kom tillbaka, gör dina läxor och gå med oss ​​igen: Teds team har värvat en av de bästa spelarna i eran, en mercurial anfallare som heter Zava (han är starkt baserad på verkliga stjärnan Zlatan Ibrahimovic). Detta åstadkoms genom att Rebecca ohövligt tilltalade honom medan han använde en pissoar i det senaste avsnittet. Vad som än fungerar, eller hur?

Zava är direkt konstig: han är timmar försenad med sin mobiltelefon på en annan kontinent, och mediterar pråligt medan resten av laget förbereder sig för matcher osv. eller i försvar utom honom. Detta är innebörden av avsnittets titel, '4-5-1': Han är '1'. Som tränarna förklarar kommer alla frikast tas av Zava. Alla straffar tas av Zava. Och alla hörnsparkar måste vara inriktade på att sätta upp Zava. Jamie, som varbättrelagspelare innan Zavas ankomst, är synbart förbryllad. .Men alla andra verkar ha det bra med arrangemanget.

Och varför inte? Första gången han rörde bollen för Richmond, efter att Jamie skickat den till honom i inledningen av deras första match, gör han ett mål från mittfältet, en otrolig bedrift. Han fortsätter med nickmål, overheadsparkar och till och med något jag aldrig hört talas om som kallas en 'skorpionspark'.

(Video) Ted Lasso Season 3 Episode 3 Zava

Återigen: Vad ska man inte gilla? Richmond, allmänt utvald att sluta i botten av Premier League, vilket skulle innebära att återigen bli "nedflyttad" till en lägre liga, är nu nära toppen av klassificeringen.

Med det sagt antar jag att relationen mellan Zava och hans lagkamrater kommer att surna inom kort, eftersom a) programmet har gjort en stor sak om hur han byter lag nästan varje säsong; och b) hans verkliga dubbelgängare, Ibrahimovic , har en historia av våldsamma bråk med sina lagkamrater. Så håll utkik.

Det finns ett annat läckert musikaliskt val för montaget där vi ser Zava dominera Premier League och leda Richmond till dess storhetstid: 'Prisencolinensinainciusol', en klassisk låt från 1972 av Adriano Celentano, framförd med sin fru Claudia Mori. Det är en låt skriven utan mening. -språk som var tänkt att låta som engelska för en icke-engelsktalande publik. Det har funnits flera versioner, men originalvideon är, enligt min ödmjuka mening, en av de bästa genom tiderna. (Återigen: 1972!)

Efter att ha bett om ursäkt förra veckan för att jag inte nämnde en referens till 'Jesus Christ Superstar' i säsongspremiären, måste jag också citera användningen av hans titellåt, 'Superstar', när det gäller Zava i det här avsnittet. Även om jag erkänner att det är, åtminstone för mig, en av de svagaste låtarna i musikalen, en hänsynslöst utsmyckad version av den briljanta 'Heaven on Their Minds' som inleder showen. (Och igen, det är Anthony Heads äldre bror, Murray, som sjunger som Judas i lysande sångprestanda.)

'Ted Lasso' är tillbaka

Till och med Roy-Roy!- föreslår att Crimms bok om Richmond-säsongen skulle kunna vara en "saga". Jag erbjuder som ett halvdjupt snitt idén att hans systerdotter, Phoebe, kan låta honom spela drakrollen med oftare på deras pågående spelet "Princess and Dragon", vars rollbesättning uppenbarligen var ett diskussionsämne förra säsongen. Som Roy frågade i avsnitt 8: ”Kan jag vara draken den här gången?” Jag talar av erfarenhet: det manliga egot är en löjligt skör sak.

I andra nyheter ...

(Video) Ted Lasso — Season 3 Official Trailer | Apple TV+

Jag är y rebeca

Vi har inte sett mycket av Sam hittills den här säsongen, kanske delvis för att programmet verkar ovilligt att dyka tillbaka in i Sam-Rebecca-romantiken som tändes förra säsongen. Jag tror inte att det nämndes något alls i de två första avsnitten av säsongen, och det var fortfarande en livefråga i slutet av säsong 2. (Jag gick tillbaka och kollade!) Läsare från förra året kommer att minnas att det inte var särskilt fan av den här historien. Sam är 21, Rebecca är ungefär dubbelt så gammal, ochhon är ägaren till klubben som kommer att fatta besluten om hennes lön, hennes karriär och allt annat.

Förra säsongen gav hon honom valet att stanna i laget eller gå någon annanstans, vilket är något som ingen ansvarsfull chef någonsin skulle kunna göra. Lika underbara som Sam och Rebecca var tillsammans, var detta ett enormt krav från Sam, från hans lagkamrater, som bara väntade på att hända.

I det här avsnittet föreslår både Sassy (återkomsten av Sassy, ​​spelad av Ellie Taylor, alltid en fröjd) och Keeley att Rebecca går miste om något bra. Seriöst, har AFC Richmond en HR-avdelning? Förstår någon arbetsrätt? Och snälla tro inte att jag uttrycker dubbelmoral här: om hon var en fantastiskt rik äldre man som hade en relation med en kvinnlig anställd mycket yngre, Rebeccas ' grooming' line från förra säsongen träffade plötsligt. – det uppenbara moraliska, professionella och eventuellt juridiska dilemmat skulle bara bli tydligare. Situationer som denna är exakt varför vi förtalar Rupert. (Kom ihåg: 'Jag blev uttråkad med samma gamla sak', från förra avsnittet).

Rebecca är en vacker och otroligt framgångsrik kvinna. Trots John Wingsnight (minns du honom från säsong 2-premiären?), kan du säkert hitta en perfekt snäll, anständig, omtänksam man som inte är din minderåriga borderline-anställd.

Men nog med att ompröva en relation som kanske redan har tagit slut. Låt oss titta på Rebecca och Sam var för sig.

Rebeca

Så här är utdelningen (eller åtminstone den förväntade utdelningen) för Rebeccas korta samtal förra veckan med sin mamma, spelad av den fantastiska Harriet Walter. Nu under press besöker Rebecca sin mammas synska, Tish (Emma Davies). Invigningen är charmig: Rebecca frågar om en vit ryss och Tish svarar med en "Big Lebowski"-referens. "Jag skämtade bokstavligen bara," erkänner Rebecca. Och Tish svarar: "Jag vet, det var därför jag gjorde två." En synsk med humor? Anmäl mig.

(Video) Zava Is A God ⭐ | Ted Lasso Season 3 Episode 3 Recap: 4-5-1

Rebecca hör sedan en massa saker som låter som nonsens, inklusive vikten av en "grön tändsticksask" (Rebecca kollar till och med i sin kökslåda för att se om hon har någon). Och sedan: 'Du kommer att få en familj... du kommer att bli mamma.' Det här är det grymmaste man kan säga till Rebecca, som de kommer ihåg att Rupert inte ville ha barn med, innan han omedelbart fick ett med sin nya och mycket ung fru, Bex (Keely Hazell, och ja, hon är den verkliga modellen efter Juno Temples karaktär). Som Rebecca säger till Tish, uttryckligen: "Du är [expletive] grym."

Wow. Detta är vad vi kallar en stor plottwist, en som kommer att fortsätta att löna sig om man ska tro den gröna tändsticksasken från Sam's diner. Men om den här handlingen blir av, vem blir pappan eller partnern?Sam?Han är det självklara valet: han är trots allt hans tändsticksask. Men att ha ett barn med någon som är över 20 år yngre verkar lite Rupert-likt, eller hur? Och Sam och Rebecca verkar inte vara ett föremål längre. Jag välkomnar alternativa teorier (Nej! Inte John Wingsnight!)

Sams restaurang

Det är verkligen trevligt att se lite mer av Sam (Toheeb Jimoh) i det här avsnittet. Han var utan tvekan utbrytningsstjärnan för förra säsongen (som han sa till Rebecca i garderoben, "Jag kommer bara att bli mer groovy." Jag önskar att jag kunde ha sagt den raden ärligt ... någonsin.)

Det är en provkörning för Sams nya restaurang och uppenbarligen en stor kväll för honom. Men kanske inte bara för honom. Ögonblicket när Rebecca, med Keeley, tittar på Sam och uppenbarligen undrar vad som kunde ha varit, vadskulle kunnaatt omedelbart följas av Keeley som ger Roy ett nästan identiskt utseende. Vad kan fortfarande hända med Roy och Keeley?måste hända ännumed Roy och Keeley? Svik inte mig, "Ted Lasso." Du gick sönder en av de bästa sakerna du någonsin haft och jag väntar på att du ska fixa det. "Det finns bättre saker framför oss än vad vi har lämnat bakom oss", säger Keeley till Rebecca. Det kan vara den minst sanna meningen som någonsin uttalats i programmet. Kan Keeley göra det bättre än Roy Kan Roy göra det bättre än Keeley?

ted

Som nämnts ovan är ett milt "Ted Lasso"-trick att varje säsong öppnar och stängs inför den person som följer den tydligaste utvecklingen. Rebecca, den första säsongen; Nate, den andra. Den här säsongen är det Ted som ligger långt efter. Han kom till Storbritannien från Kansas och lämnade sin 10-årige son bakom sig eftersom han och hans fru hade separerat, som vi fick veta i säsong 1. Hans pappa begick självmord när Ted var 16, som vi fick veta i säsong 2. Detta är säsongen, den förmodade sista säsongen, där vi hoppas få se honom hela sig själv, istället för att hela andra.

Tecknen är för tillfället inte särskilt bra. Han har upptäckt att hans fru dejtar och kanske lever med en ny man, och att mannen, "Jake" eller "Dr.Jacob", är hans exs parterapeut. Har jag fel eller är det första gången vi har sett Teds ex-fru kalla sig "Michelle"Keller'?) Teds händer skakar så illa att han knappt ser Zavas första mål. medan du surfar på sociala medier som bekräftar förhållandet.

(Video) TED LASSO Season 3 Episode 3 Ending Explained

Kardinalregel: se bara läkare som använder deras förnamn eller 'Dr. [efternamn]'.'Dr. [förnamn]' är inte längre lämpligt när du fyller 14. Och samtidigt påstår jag inte att jag känner till professionella riktlinjer för att dejta någon du har behandlat i terapiparJag tror att 18 månader inte räcker. .Presumtionsregeln bör vara 'aldrig'. Konflikten mellan att vara påtagligt attraherad av någon och att vara den som ansvarar förrehabilitera din nuvarande relation...ja, låt oss bara säga att det här är den mest direkta professionella konflikt jag kan tänka mig. Du är inte med i Ted Lassos fantastiska bok, 'Dr. .Jacob', och du är inte i min heller.

lapptäcke

  • Förra veckan föreslog jag att Trent Crimms temalåt skulle vara Kinks 'A Well Respected Man', men efter det här avsnittet tror jag att Leonard Cohens 'Everybody Knows' också skulle vara fantastiskt. håret? Om någon har en annan låt som de tror skulle vara perfekt för dem, nämn det definitivt i kommentarerna.

  • I det ögonblick då Coach Beard antyder att Jamie av misstag är "ironisk", och Jamie säger nej, han är medvetet "hycklande", och då märker Ted att hela scenariot är ironiskt? Guld.

  • Zava (en avokadogårdsägare) frågar Sam var han får sina avokado ifrån, och när han berättar för henne att de faktiskt inte dyker upp i det västafrikanska köket, säger han "inte ännu". Ett definitivt svar på svaret "Inte ännu" från Ted förra veckan när Roy beklagade sin oförmåga att fortsätta njuta av att spela för Chelsea när han kände hur krafterna bleknade.

  • Coach Beard-Jane-berättelsen fortsätter att göra ingenting för mig, och jag kan inte föreställa mig att den gör mycket för någon annan. Lämna det, "Ted Lasso".

  • Kanske ger det bort mig för mycket. Men scenen från 'Julie Andrews' favoritfilmer' där Roy erkänner att han varit kär länge på grund av 'hur du visste att hon alltid skulle skälla ut dig om du hade varit dålig' och Crimm slinker in med en referens till "Prinsessdagböcker"? Det här är kontoret jag vill arbeta på, varje dag, för alltid.

    (Video) Ted Lasso Season 3 Episode 3 4-5-1 Recap

  • Ytterligare referenser: Daniel Day-Lewis(!), Public Enemy, 'Mrs.Maisel' och utan tvekan många andra som jag missat. Låt mig veta i kommentarerna.

Videos

1. TED LASSO Full Series Recap | Season 1-3 Series Finale Ending Explained
(Recap & Chill)
2. TED LASSO Season 3 Episode 12 Ending Explained
(BrainPilot)
3. 🤔 3 Unrealistic Things From Ted Lasso Season 3 Episode 2
(Jack Grimse)
4. Top 10 Ted Lasso Moments That Made Us Ugly Cry
(MsMojo)
5. Ted Lasso Season 3 Episode 5 Signs Recap
(The Recaps)
6. Ted Lasso Season 3 Episode 6 Sunflowers Recap
(The Recaps)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated: 01/10/2023

Views: 5757

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.