Varför låter min TikTok mig inte följa någon? (Löst!) (2023)

Innehållsförteckning [Show]

Why is My TikTok Not Letting Me Follow Anyone? (Solved!) (1)

Om du använderTick ​​tackapp på din telefon, kanske du har märkt att den inte låter dig följa någon. Detta kan vara frustrerande eftersom det betyder att du inte kan se deras videor eller lägga till dem som vänner. Här är varför detta händer och vad du ska göra om det händer dig.

TikTok är en populär app där användare kan dela korta videor med varandra. Men ibland verkar användare inte kunna följa andra, även efter att ha följt dem tillbaka.Vissa tror att detta kan bero på att appen först försöker ta reda på om de är vänner eller följare. Om du har problem med att följa någon kan du försöka följa dem tillbaka och sedan sluta följa dem igen.

Om du använder TikTok är chansen stor att du har följt minst en person. Men på sistone har vissa användare rapporterat att deras konton inte låter dem följa någon längre. Vissa säger att de följde någon och sedan avslutades deras konto utan förvarning. Andra säger att de har följt människor i månader och plötsligt slutade deras konton att fungera. Vad kan orsaka detta problem och varför händer det så många människor?

Hur länge blockerar TikTok dig från att följa?

TikTok, en app för sociala medier som ägs av det kinesiska företaget Tencent, har varit känt för att blockera användare från att följa andra användare under längre perioder. Enligt Tencents användarvillkor får användare inte följa mer än 300 personer åt gången. Denna gräns sattes ursprungligen på plats för att förhindra att troll och botar följer ett stort antal människor för att manipulera deras följare eller posta spaminnehåll.

Vissa användare har dock upptäckt att deras konton har blockerats från att följa andra i veckor eller till och med månader i taget utan någon varning eller förklaring.

Användare meddelas vanligtvis inte om förbudet och blir bara uppmärksammade när de försöker följa någon eller se deras profil. Även om vissa användare har kunnat kringgå blockeringen genom att skapa nya konton eller använda VPN, tycker de flesta att processen är frustrerande och svår.

(Video) Can't Follow on Tiktok Fix | Why Can't I Follow Anyone on Tiktok

Företaget har inte avslöjat varför det blockerar vissa användare, men vissa spekulerar i att det kan bero på olämpligt innehåll eller överdrivet följeslag. 2016 anklagades TikTok för att ha blockerat sökningar efter termer som "självskada" och "självmord" i ett försök att censurera sin publik.

Varför fungerar inte min TikTok-följning?

Om ditt TikTok-konto inte följer någon eller om du inte får aviseringar om nya följare kan det finnas flera anledningar till varför.Här är några av de vanligaste:

  1. Du kan bli blockerad från att följa personer på TikTok. Om någon har blockerat dig i appen kommer du inte att kunna följa dem tillbaka. För att avblockera någon, gå till deras profil och tryck på de tre raderna i det övre vänstra hörnet (du kan också skriva in deras användarnamn i sökfältet högst upp på skärmen). När du avblockerar dem kommer de att visas i din lista över följare igen.
  2. Din telefon kanske inte är korrekt ansluten till TikTok. Se till att din telefon är ansluten till Wi-Fi och att din Bluetooth är påslagen (om tillämpligt).

Finns det en följegräns på TikTok?

En av de mest populära applikationerna på internet, TikTok, har varit känd för att vara en plattform för användare att dela och njuta av videor med vänner. Det har dock dykt upp nya rapporter som tyder på att det kan finnas en gräns för hur många följare en individ kan ha. Denna gräns har fått vissa användare att förlora sina följare, vilket har lett till att en del oroar sig för dess potentiella konsekvenser.

Enligt rapporter finns det en gräns på 50 000 följare för varje individ på TikTok. Det betyder att om en individ har över 50 000 följare så får de inte längre följa någon annan.Denna gräns sattes på plats för att förhindra spam och belamra appen med falska följare. Det är oklart om denna gräns kommer att ändras i framtiden.

Hur blir jag avblockerad från att följa på TikTok?

Om du är någon som använder TikTok och upptäcker att du inte kan följa andra människor, kan det bero på din blockerade lista. Blockering är en funktion i appen som låter användare hindra andra från att följa dem. Om du vill avblockera någon finns det några olika sätt att gå tillväga.

Ett sätt är att gå in i dina inställningar och inaktivera blockering för den personen. Ett annat alternativ är att skicka den personen ett direktmeddelande och be dem att avblockera dig.Om de inte svarar efter en viss tid kan du prova att skicka en förfrågan via appens supportforum.

Hur vet du om du förbjöds från TikTok?

TikTok är en populär app som låter användare dela korta videor med varandra.Användare kan följa andra användare och titta på deras videor, men vissa användare har rapporterat att de inte kan följa någon.Det finns flera anledningar till att detta kan hända. En möjlighet är att du har blivit avstängd från TikTok. Om du tror att du har blivit avstängd finns det några saker du kan göra för att försöka komma tillbaka till appen.

Först kan du prova att starta om din enhet och/eller använda en annan enhet för att komma åt appen. Du kan också kontakta TikTok-supporten för att fråga om din kontostatus eller begära en återbetalning för eventuella oanvända krediter på ditt konto. Slutligen, om allt annat misslyckas och du tror att du blev förbjuden orättvist, kan du lämna in en tvist med TikTok.

Varför kan jag inte följa mer än 10k på TikTok?

Det finns några anledningar till varför du kanske inte kan följa fler än 10 000 personer på TikTok.Det första att notera är att appen strikt begränsar hur många följare du kan ha vid varje given tidpunkt.Så om du följer många människor och sedan plötsligt slutar följa dem, kanske TikTok inte känner igen det som en förändring av ditt kontos status och kommer istället att begränsa ditt antal följare tillbaka till 10 000.

Why is My TikTok Not Letting Me Follow Anyone? (Solved!) (2)

Dessutom, om du har följt någon på TikTok men sedan slutat följa dem, kan deras videor fortfarande dyka upp i ditt flöde även om de inte längre är dina följare. Men när du slutar följa dem slutar deras videor att visas i ditt flöde.

(Video) How To Fix TikTok Not Letting You Follow Anyone Problem

Och slutligen, om någon har blockerats från att använda appen av Instagram eller Facebook, kommer de inte att kunna följa någon på TikTok heller.

Vad gör att rensa TikTok-cachen?

Vissa användare rapporterar att deras TikTok-app inte tillåter dem att följa någon, även efter att ha rensat cachen. Det finns inget definitivt svar på varför detta kan hända, men vissa spekulerar att det kan bero på en nyligen genomförd uppdatering. Andra tror att problemet kan ha något att göra med kontosäkerhetsinställningarna i appen. Oavsett orsaken är det viktigt för användare att veta hur rensning av cacheminnet kan hjälpa till att lösa problemet.

Om du inte har kunnat följa personer på TikTok kan det hjälpa att rensa appens cache. Rensa cacheminnet förhindrar att de senaste ändringarna och nedladdningarna påverkar din förmåga att följa människor.Om det inte löser ditt problem att rensa cacheminnet kan du behöva ta bort och ladda ner appen igen.

Vad är Shadowbanned på TikTok?

Shadowbanned på TikTok är en term som används för att beskriva en användare som har tagits bort från appen på grund av olämpligt eller skadligt innehåll.Många användare är omedvetna om vad som utgör Shadowbanned innehåll och kanske inte inser att de har engagerat sig i det. Några vanliga exempel på Shadowbanned innehåll inkluderar videor med våldsamt eller sexuellt innehåll, videor som främjar självskada och videor som innehåller inflammatoriskt språk.

Användare som är shadowbanned kan fortfarande se och dela sina inlägg på andra sociala medieplattformar, även om de kanske inte kan se eller följa andra användare på TikTok. I vissa fall kan användare få ett meddelande som informerar dem om att deras konto har shadowbanned. I andra fall kanske användarna inte meddelas alls och kanske bara får reda på det när de försöker följa eller vänja någon som redan är otillgänglig.

Hur vet du om du är Shadowbanned på TikTok?

Om du har problem med att följa personer på TikTok kan du bli shadowbanned.Så här ser du om du har blivit avstängd från appen och vad du ska göra i så fall.

För att börja, öppna din profil och tryck på de tre linjerna i det övre vänstra hörnet. Härifrån trycker du på "Inställningar". Om du är inloggad kommer du att se en lista med appar med knappen "Sluta följa" bredvid dem. Om du inte är inloggad kommer du att se ett meddelande som säger "Du får inte följa någon."

(Video) I Can't Follow On TikTok (Help!)

Om du har blivit shadowbanned kommer knappen Unfollow att vara nedtonad och det kommer ett meddelande bredvid den som säger: "Den här användaren har förbjudits att använda den här appen eftersom de har brutit mot våra användarvillkor." För att avbryta dig själv, försök först att överklaga förbudet.

Några vanliga skäl till varför TikTok inte låter dig följa någon

Om du har ett relativt nytt konto eller har nått följande gräns kan Tiktok tillfälligt stoppa dig från att följa någon. Dessutom kan serverfel, vissa sekretessinställningar eller skadade cachefiler orsaka samma problem. I vissa fall hindrar TikToks buggar dig från att följa andra användare.

Why is My TikTok Not Letting Me Follow Anyone? (Solved!) (3)

Här är några vanliga anledningar till varför TikTok inte låter dig följa någon:

1. Följande gräns

Forskning säger att du kan följa upp till 140 personer per dag i ditt nya TikTok-konto.

När du först öppnar TikTok, presenterar The Ai dig något innehåll som du kanske gillar. Det finns en följknapp bredvid skaparens namn ovanför innehållet. Om du gillar innehållsskaparen kan du trycka på den knappen för att få meddelanden om deras uppdateringar.

Men om du följer mer än 30 användare per timme eller 140 per dag, kommer TikTok att stoppa dig att följa användare.

2. Tiktok tolkar dig som en bot

Tiktok kan ibland inte skilja mellan en robot och en människa. AI:n kan tänka på dig som en bot när din anslutning inte är privat. I offentliga nätverk använder många människor samma IP-adress.

När olika konton är inloggade från samma IP-adress, markerar Tiktok AI dem som en robot. Vid den tidpunkten kan Tiktok begränsa normala kontoaktiviteter för dessa användare.

(Video) FJÄLLEN VIBES ⛷️ FÖLJ MIG PÅ TIKTOK - THEOZOFFICIAL

TikTok låter dig inte följa någon om du möter den här situationen.

3. Skuggblock eller tillfälligt block

Ditt konto kan vara skuggblockerat eller tillfälligt blockerat för misstänkta aktiviteter. Aktiviteter som hatretorik, marknadsföring av vapen, våldsamt innehåll etc. kan skuggblockera eller tillfälligt blockera ditt konto.

I det första skedet av tillfällig blockering begränsar TikTok vanligtvis ditt konto från att följa någon.

4. Bearbetningsfel

Kraftiga cachefiler eller cache-korruptioner hindrar TikTok-appen från att köras normalt. När du inte rensar din cache-fil på länge blir din applikation tung och skrymmande.

Om din TikTok-applikation blir skrymmande kan den inte behandla alternativet för användarföljning. I så fall kommer du inte att kunna följa någon med din app.

5. Server nere

Tiktok bearbetar sina användarförfrågningar via servern. När Tiktok-servern är nere kan din begäran om att följa en skapare inte behandlas.

Du måste kontrollera undersökningens status när du inte kan följa något TikTok-konto.

6. Sekretessfrågor

När du inte kan följa en specifik användare har de förmodligen blockerat dig, eller så begränsar deras sekretessinställning dig från att följa.

Om en användare ställer in sin TikTok till privat kan du inte följa det kontot. Återigen när någon blockerar dig kan du inte följa det kontot.

Hur tar jag bort mig själv på Tiktok?

Om du har blivit shadowbanned på TikTok finns det några saker du kan göra för att ta bort shadowban dig själv.

(Video) NÄR TIKTOK GÅR FÖR LÅNGT 😂

Först, prova att följa stegen i vår guide om hur du kommer runt TikToks begränsning av följarnummer. Detta borde hjälpa dig att få tillbaka några följare.

För det andra, prova att överklaga ditt förbud genom att skicka ett e-postmeddelande till support@tiktok.com med följande information: ditt kontonamn, tidsstämpeln för när du blev avstängd och en beskrivning av varför du anser att du bör avbrytas.

Till sist, se till att hålla utkik efter uppdateringar från TikTok eftersom de kan öppna ditt konto igen om de känner att det ligger i användarens bästa.

Videos

1. How To See Who’s Viewed Your Profile On TikTok
(Tips 4 Social Media)
2. Försöker göra Anders till TIKTOK-kändis på en vecka
(therese lindgren)
3. TIKTOKS SOM BARA KILLAR FÖRSTÅR
(therese lindgren)
4. Sång till Stina
(macscooby27)
5. Min Första Video (ringer Hemsökta Nummer De Svarar Omg Såå Läskigt)
(Clara Berner)
6. UNDERSÖKER ANDERS MED MIKROSKOP *varning*
(therese lindgren)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated: 07/10/2023

Views: 6053

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.